Podłoże do rozkładu alkoholi i cukrów (mannitol) (6203)
Podłoże do rozkładu alkoholi i cukrów (mannitol) (6203)

Podłoże do biochemicznego różnicowania pałeczek Enterobacteriales

nr-kat: 6203
opakowanie: 50 szt
objętość: 5 ml
Podłoże do rozkładu alkoholi i cukrów (ramnoza) (6211)
Podłoże do rozkładu alkoholi i cukrów (ramnoza) (6211)

Podłoże do biochemicznego różnicowania pałeczek Enterobacteriales

nr-kat: 6211
opakowanie: 50 szt
objętość: 5 ml
Podłoże do rozkładu alkoholi i cukrów (sorbitol) (6214)
Podłoże do rozkładu alkoholi i cukrów (sorbitol) (6214)

Podłoże do biochemicznego różnicowania pałeczek Enterobacteriales

nr-kat: 6214
opakowanie: 50 szt
objętość: 5 ml
Podłoże do wykrywania indolu (tryptonowo–tryptofanowe) (6144)
Podłoże do wykrywania indolu (tryptonowo–tryptofanowe) (6144)

Podłoże do wykrywania zdolności wytwarzania indolu. Odczynniki dodatkowe: Odczynnik Ehrlicha (nr kat. 3130),Odczynnik Kovacs'a (nr kat. 3135)

nr-kat: 6144
opakowanie: 50 szt
objętość: 3 ml
Podłoże ureazowo-indolowe (6137)
Podłoże ureazowo-indolowe (6137)

Podłoże do różnicowania Enterobacteriales na podstawie zdolności do wytwarzania ureazy i indolu

nr-kat: 6137
opakowanie: 50 szt
objętość: 3 ml
Podłoże z 10% laktozy pod parafiną (6128)
Podłoże z 10% laktozy pod parafiną (6128)

Podłoże do wykrywania zdolności mikroorganizmów do fermentacji laktozy

nr-kat: 6128
opakowanie: 50 szt
objętość: 3 ml
Podłoże z fenyloalaniną (6126)
Podłoże z fenyloalaniną (6126)

Podłoże do wykrywania zdolności dezaminacji fenyloalaniny przez pałeczki G (–), laktozo (–). Odczynnik dodatkowy: 10% roztwór FeCl3 (nr kat. 3134)

nr-kat: 6126
opakowanie: 50 szt
objętość: 3 ml
Podłoże z malonianem sodu (6127)
Podłoże z malonianem sodu (6127)

Podłoże do oznaczania zdolności bakterii do rozkładu malonianu

nr-kat: 6127
opakowanie: 50 szt
objętość: 3 ml
Pożywka agarowa z glukozą zgodnie z ISO 21528 (8034)
Pożywka agarowa z glukozą zgodnie z ISO 21528 (8034)

Podłoże do identyfikacji Enterobacteriales w próbkach żywności

nr-kat: 8034
opakowanie: 50 szt
objętość: 5 ml
PP Agar Modified (6241)
PP Agar Modified (6241)

Podłoże do określania zdolności ruchu Enterococcus spp.

nr-kat: 6241
opakowanie: 50 szt
objętość: 3 ml
PP Red Motility Agar (6141)
PP Red Motility Agar (6141)

Podłoże barwne do określania zdolności ruchu pałeczek Enterobacteriales

nr-kat: 6141
opakowanie: 50 szt
objętość: 3 ml
PSB (Bulion z peptonem, sorbitolem i solami żółci) zgodnie z ISO 10273 (6175)
PSB (Bulion z peptonem, sorbitolem i solami żółci) zgodnie z ISO 10273 (6175)

Podłoże selektywne do namnażania Yersinia enterocolitica

nr-kat: 6175
opakowanie: 50 szt
objętość: 5 ml
Roztwór 0,85 % NaCl z peptonem (Maximum Recovery Dilluent) (6315)
Roztwór 0,85 % NaCl z peptonem (Maximum Recovery Dilluent) (6315)

Rozcieńczalnik do prób badanych pod kątem występowania mikroorganizmów, roztwór do przygotowywania zawiesin wyjściowych

nr-kat: 6315
opakowanie: 50 szt
objętość: 9 ml
RVS Bulion (Rappaport-Vassiliadis) zgodnie z ISO 6579 (6011)
RVS Bulion (Rappaport-Vassiliadis) zgodnie z ISO 6579 (6011)

Podłoże wybiórcze do namnażania Salmonella spp. w próbkach żywności

nr-kat: 6011
opakowanie: 50 szt
objętość: 10 ml
Sabouraud Dextrose Agar z chloramfenikolem (6303)
Sabouraud Dextrose Agar z chloramfenikolem (6303)

Podłoże selektywne do izolacji grzybów przy zahamowanym wzroście bakterii

nr-kat: 6303
opakowanie: 50 szt
objętość: 7 ml